Κουκούλες Προστασίας Αυτοκινήτου

Το εξωτερικό αμάξωμα του αυτοκινήτου, υπόκειται σε καθημερινή έκθεση σε παράγοντες που προκαλούν φθορές. Η ηλιακή ακτινοβολία, θερμότητα/πάγος, βροχή, σκόνη, γρατζουνιές από πατημασιές ζώων, ακόμα και διαβρωτικές ουσίες όπως κουτσουλιές πουλιών και ρετσίνι δέντρων. Όλα αυτά οδηγούν σε σταδιακή ζημιά στο αμάξωμα, που σε βάθος χρόνου καταλήγει σε μια αρκετά ακριβή διαδικασία αποκατάστασης. 

Στο εμπόριο κυκλοφορούν εξωτερικά καλύμματα (κουκούλες) αυτοκινήτων, με σκοπό να αποτρέψουν τις παραπάνω φθορές. Είναι όμως όλες ικανές να παρέχουν την απαραίτητη προστασία για το αυτοκίνητο σας;

Πως επιλέγω κουκούλα για το αυτοκίνητο μου

Για την επιλογή της κατάλληλης κουκούλας, σας θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τους παρακάτω παράγοντες:

Μέγεθος Κουκούλας

Κάθε κατασκευαστής βγάζει τα δικά του μεθέγη, συνεπώς η σύγκριση μεταξύ κατασκευαστών είναι δύσκολη. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να βρούμε το μέγεθος, είναι η αντιπαραβολή των διαστάσεων της κουκούλας με τις διαστάσεις του αυτοκινήτου μας. Λανθασμένες διαστάσεις οδηγούν στη μερική κάλυψη του αυτοκινήτου ή συχνά στο να περισσεύει η κουκούλα με συνέπεια να φουσκώνει με τον αέρα (και πιθανότητα να βγει από το αμάξι).

Για να μην μπούμε στο κόπο να μετρήσουμε τις διαστάσεις του αυτοκινήτου μας, μπορείτε να βρείτε τις διαστάσεις ανά μοντέλο από το παρακάτω αξιόπιστο site: www.automobiledimension.com

Σε εμάς θα βρείτε 17 παραλλαγές μεγεθών, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εφαρμογή. Διαθέτουμε προεπιλεγμένα μεγέθη για πολλά μοντέλα αυτοκινήτων στην αγορά, για να κάνουμε την επιλογή σας πιο εύκολη.

Τρόπος Συγκράτησης

Για να συγκρατείται σωστά μια κουκούλα θα πρέπει απαραίτητα να έχει λάστιχα μπροστά και πίσω και ιμάντα ασφάλειας στη μέση ώστε να δένει προαιρετικά κάτω από το μέσο του αυτοκινήτου. Επίσης οι θήκες για τους καθρέφτες προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα στην εφαρμογή.

Αεραγωγοί

Οι κουκούλες που δεν φέρουν αεραγωγούς, συνήθως προκαλούν συγκράτηση υγρασίας στο εσωτερικό της κουκούλας. Συνεπώς είναι απαραίτητο η κουκούλα να μπορεί να αερίζεται χωρίς ταυτόχρονα να περνά νερό κατά τη διάρκεια της βροχής.

Ραφές

Οι ραφές μπορεί να είναι απλές με κάποιο αυτοκόλλητο αδιαβροχοποίησης ή θερμοκολλημένες. Συχνά σε φτηνές κουκούλες συναντούμε και απλές ραφές χωρίς καμία αδιαβροχοποίηση. Αυτές πρέπει να αποφεύγονται σε κάθε περίπτωση. Είναι εύκολα κατανοητό ότι οι θερμοκολλημένες ραφές έχουν το πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων.

Πανί (Υλικό)

Το πανί θα πρέπει να είναι αδιάβροχο και θερμομονωτικό. Σημαντικό είναι να φέρει εσωτερική βαμβακερή επένδυση με σκοπό να είναι φιλικό προς το χρώμα του αυτοκινήτου, και την αποφυγή φθοράς κατά την κίνηση της κουκούλας (τοποθέτηση – αφαίρεση).

Θήκες Καθρεφτών

Είναι καλά να υπάρχουν θήκες για τους καθρέφτες, για αισθητικούς λόγους αλλά και για καλύτερη εφαρμογή. Είναι δείκτης του σωστού μέγεθος της κουκούλας επίσης, εφόσον κεντράρουν.

«Δύσκολα» Μοντέλα Αυτοκινήτων

Για τα Sedan, Hatchback, Πολυμορφικά και SUV, υπάρχει άριστη εφαρμογή (μέσα από τα 17 διαφορέτικα νούμερα που διαθέτουμε), εφόσον ο παράγοντας των διαστάσεων τηρηθεί. Τα 2-θεσια cabrio απαιτούν ειδική διερεύνηση πριν την αγορά.

Χρήσιμες Συμβουλές

  • Δεν αποθηκεύουμε ποτέ την κουκούλα βρεγμένη, θα πιάσει μούχλα και δυσοσμία
  • Διατηρούμε κατά το δυνατό καθαρή την κουκούλα πλένοντας την εξωτερική επιφάνεια της επάνω στο αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας μαλακό πανί ή σφουγγάρι και σκέτο νερό (όχι απορρυπαντικά).
    Το αυτοκίνητο πάντα πρέπει να είναι όσο το δυνατό καθαρότερο πριν την χρήση της κουκούλας.
  • Δεν σκεπάζουμε και ξεχνάμε ένα αυτοκίνητο με κουκούλα. Ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την εσωτερική επιφάνεια της, μήπως και υπάρχει εγκλωβισμένη υγρασία.
    Τους χειμερινούς μήνες που η υγρασία και η βροχή είναι φαινόμενα πολλές φορές καθημερινά, πρέπει ο έλεγχος να είναι ποιο τακτικός.
  • Σε περιοχές όπου υπάρχουν γάτες, προσέχουμε περισσότερο με την υγρασία. Πολλές φορές έχουν παρατηρηθεί μικρές τρύπες στην επιφάνεια της κουκούλας, που έχουν προκληθεί από τα νύχια των γατών.
    Όταν μαζεύουμε την κουκούλα, προσπαθούμε να μην την σέρνουμε πάνω στο αυτοκίνητο, αλλά να κινούμαστε εμείς μαζεύοντας την.
  • Εφόσον το αμάξι μένει εκτός parking, μπορείτε να γράψετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος σας πάνω στην κουκούλα, με ανεξίτηλο μαρκαδόρο ή χρώμα, με σκοπό την αποτροπή κλοπής της.
  • Ελαφριές κουκούλες τις παίρνει ο αέρας όσο καλή εφαρμογή και αν έχουν, δεν φέρουν εσωτερική μαλακή επιφάνεια και οι συχνές κινήσεις τους από τον αέρα οδηγούν σε φθορά χρώματος.
  • Άγρια εσωτερική επιφάνεια κουκούλας οδηγεί σε θάμπωμα ή γδάρσιμο του βερνικιού του χρώματος.
  • Οι universal κουκούλες με λίγα νούμερα, σπάνια έχουν καλή εφαρμογή.
  • Είναι σημαντικό ο προμηθευτής σας να έχει εμπειρία, ώστε να επιλέξει τη σωστή εταιρεία και μέγεθος και να αποφύγει τυχόν αστοχίες.

Σε μας θα βρείτε επώνυμες κουκούλες προστασίας αυτοκινήτου, κορυφαίας ποιότητας. Βρείτε την ιδανική προστασία για το αυτοκίνητο σας.

Εικόνα 1: Τοποθέτηση κουκούλας στο κατάστημα μας σε Audi A3 8P - www.auto-parts.gr Εικόνα 1: Τοποθέτηση κουκούλας στο κατάστημα μας σε Audi A3 8P (αυτοκίνητο πελάτη μας)

Οδηγίες τοποθέτησης και αφαίρεσης μιας κουκούλας σε μόλις 30 δευτερόλεπτα

Πηγή: https://www.auto-parts.gr/

Ανταλλακτικά

Αξεσουάρ

Στο AUTO-PARTS.gr βρίσκεις:

  • Χιλιάδες προϊόντα για την επισκευή και αναβάθμιση του αυτοκινήτου σας.
  • Εξειδικευμένο προσωπικό με γνώση και εμπειρία στο αυτοκίνητο.
  • Με δυνατότητα εγκατάστασης/τοποθέτησης σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων.
  • Εύκολες αγορές από τον χώρο σας, με ασφάλεια.
  • Αποστολή με Courier, σε όλη την Ελλάδα.
  • Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες 120€ και άνω (*) .
  • Ειδικές προσφορές σε αγορές χονδρικής.
  • Ελληνική επιχείρηση, γνωρίζουμε τις ανάγκες της αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα.
  • Με την εγγύηση του TROP.gr
(* Εξαιρούνται κατηγορίες προιόντων με μεγάλο όγκο ή βάρος.)